Tuin

Published on mei 18th, 2016 | by Kelly van der Geld

0

Beton als sfeermaker in de tuin

Voor veel mensen is de lente het uitgewezen moment om de tuin een opknapbeurt te geven. Alles wat groen was in de zomer, wordt weer langzamerhand groen. Alles wat grijs en grauw blijft kan er uit en vervangen worden. Wanneer de zon schijnt en het niet zo koud meer is, is het ook veel prettiger om in de tuin te werken. Kortom, het tuinseizoen is weer aangebroken! Inspiratie volop met flyers van bouwmarkten of die nieuwsbrief van de webwinkel voor beton.

De basis

Het is verstandig om bij de basis te beginnen. Wat vindt je van de indeling van de tuin? Is het terras groot genoeg, of te groot? Als je kijkt naar afgelopen zomer kun je het gebruik van je tuin evalueren om te kijken of het wel goed ingericht is. Wil je het namelijk op een andere manier inrichten, moet je daar mee beginnen.

Heb je bijvoorbeeld hoogteverschillen in je tuin, maar ziet het er niet zo netjes meer uit? Het kan bijvoorbeeld dat een deel wegzakt na een grote regenbui. Dan heb je het niet goed gefundeert. Het is verstandig om dan gebruik te maken van L elementen. Dit zijn betonnen blokken die je kunt plaatsen om zo’n verhoging op zijn plek te houden. Het ziet er daarnaast ook nog eens erg mooi uit.

Wanneer je zo’n L element plat op de grond plaatst, kun je het erg goed gebruiken om een pad te creëren in je tuin. Op deze manier zorg je ervoor dat je overgroeing zoveel mogelijk tegenhoudt.

De details

Vervolgens kun je na de eventuele herinrichting jezelf richten op de details.  Denk hierbij aan kleurrijke bloemen om de tuin aan te kleden. Of misschien een mooie betonnen bloembak om wat privacy te creëren op je terras. De details, wanneer ze goed samengesteld zijn, maken de tuin helemaal af.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑