Verlichting LED TL armaturen

Published on maart 28th, 2018 | by Kelly van der Geld

0

Hoe vervang je conventionele TL buizen?

Momenteel kennen wij een grote vraag in LED TL armaturen. Dit komt omdat veel bedrijven en consumenten de conventionele verlichting verlaten en kiezen voor LED verlichting. Je kunt er zelf voor zorgen dat een LED TL gemakkelijk geplaatst kan worden in een conventioneel armatuur. Met behulp van een simpel stappenplan leggen we uit hoe je het best je verlichting kunt vervangen met een LED TL armatuur. Het enige wat je nodig hebt is een kniptang met kroonsteentjes.

Stap 1:  Verwijder de conventionele verlichting

Door de oude buizen een kwartslag te draaien schieten deze los uit de armatuur. Doe dit voorzichtig want het betreft dun glas. Wanneer je daadwerkelijk een conventioneel armatuur vervangt zal je gebruik moeten maken van LED starters. Op deze manier kun je de LED verlichting buis aansluiten. Gooi de oude buizen bij het klein chemisch afval.

Stap 2: Verwijderen van het voorschakelapparaat

Dit is misschien wel de belangrijkste stap: het verwijderen van het voorschakelapparaat, ook wel VSA genoemd. Aan beide kanten van dit apparaat zitten kabels die doorgeknipt kunnen worden. Het voordeel van LED verlichting is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een VSA, wat energie bespaart.

Stap 3: Bekabeling vervangen

De LED TL tubes moeten worden aangesloten op het lichtnet, aan één zijde. Dit betekent dat er geen driver nodig is voor werkende verlichting. Je kunt de verbinding alvast testen door een kabel aan te sluiten op de LED TL buis. Het is vaak het mooist als de kabels op een nette manier weggewerkt worden. Je kijkt namelijk van onder tegen de lamp aan.

Stap 4: Aansluiten en monteren

Je hoeft nu alleen nog maar alle fittingen aan te sluiten op netspanning. Onze geleverde LED TL tubes zijn voorzien van bescherming op de connectoren. Vergeet niet om deze te verwijderen alvorens installatie. Op deze manier krijg je een werkend LED TL armatuur. Bedenk voor je armaturen besteld welke kleur het mooiste past in je ruimte. Een 4000K is meer geschikt in een tandartspraktijk en ben je op zoek naar warmer licht dan kun je het best de 2700K variant kiezen.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑