Slaapkamer

Published on mei 4th, 2016 | by Kelly van der Geld

0

Nieuw matras kopen

Een matras is meer een gebruiksproduct dan je denkt. Het is normaal om een goed matras te kopen, en dan te verwachten dat je er járen mee vooruit kunt. En met een goed matras kun je ook vele jaren vooruit. Dit betekent echter niet dat je ook zoveel mogelijk jaren met een matras moet doen. Wanneer een matras op is, zul je hem moeten vervangen. Als je dit niet doet, kan dit slechte gevolgen hebben voor je slaap en gezondheid.

Matras omdraaien

Naast het tijdig vervangen van je matras, is het ook slim om je matras om te draaien wanneer je je hoeslaken verschoont. Zo zorg je ervoor dat het matras niet te veel gaat doorzakken. Als het matras doorzakt heb je geen goede houding meer tijdens het slapen, en kun je vooral last van je rug krijgen. Het omdraaien van het matras zorgt ervoor dat je matras langer mee gaat, maar het voorkomt niet dat hij ooit gaat doorzakken. Houdt dit goed in de gaten dus!

Ander maat bed

Een andere reden om je matras te vervangen kan een nieuw bed zijn. Er zijn verschillende maten bedden natuurlijk, en misschien ga je wel van een kleiner bed naar een groter bed, of andersom Bijvoorbeeld van een 160 x 200 matras naar een matras 140 x 200 breed. Het is helaas zonde, maar je zult wel een nieuw matras moeten aanschaffen. Dit is wel weer een goed moment om goed te kijken naar welk matras voor jou het beste is. Verschillende typen matrassen zijn voor verschillende soorten gebruikers geschikt. Ik kan alle types opnoemen, en dat doe ik wellicht ook later in een nieuw artikel, maar ik kan je aanraden naar een speciaalzaak te gaan hiervoor. Zij kunnen jou een nieuw matras aanmeten, zodat je weer jaren vooruit kunt.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑