Bouwen

Published on april 25th, 2018 | by Kelly van der Geld

0

Wat is spouwmuurisolatie en is het iets voor mijn woning?

Heeft u weleens van spouwmuurisolatie gehoord? Of weet u überhaupt wat het is? Spouwmuurisolatie is de isolatie van de koude tochtende en vaak slecht geïsoleerde buitenmuren. Wanneer er dan een spouwmuurisolatie aan te pas komt, kan het wooncomfort verhoogd worden. Dit omdat het klimaat in uw woning veel prettig is. Daarnaast is uw woning na een goede spouwmuurisolatie veel energiezuiniger. Hierdoor bespaart u ook nog eens op de maandelijkse kosten. Bent u nieuwsgierig of spouwmuurisolatie wat voor uw woning is? Lees dan eens dit artikel. We geven u namelijk hier allerlei handige informatie over spouwmuurisolatie.

Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd?

Spouwmuurisolatie kan via verschillende manieren gedaan worden. Het is namelijk zo dat er in veel gevallen speciale EPS korrels worden geplaatst in de gehele spouwmuur. Deze korrels zorgen ervoor dat er geen kou meer door de muur heenkomen. Dit is essentieel voor een goede isolatie. Daarnaast heeft u met een goede isolatie ook minder stookkosten. Hierdoor bespaart u maandelijks veel geld. Daarbij is dit natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu. Een ander voordeel van onder andere spouwmuurisolatie is dat u vaak subsidie krijgt op het laten aanbrengen hiervan. Hierdoor is het geld dat u hierin moet investeren minder, en heeft u dus de investering er snel uit. Voor veel huishoudens is dit dan ook de reden dat er gekozen wordt voor spouwmuurisolatie.

Kiest u voor spouwmuurisolatie?

Wilt u binnenkort spouwmuurisolatie laten aanbrengen in uw huidige woning? Dan is het goed om eens met een isolatiespecialist in gesprek te gaan. Deze kan u vaak een goede offerte en indicatie geven over de mogelijkheden die er zijn voor uw woning. Uiteraard kunt u ook met meerdere specialisten in gesprek gaan, hierdoor kunt u de aanbieders en de prijzen met elkaar vergelijken! Zo heeft u de investering er nog sneller uit.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑