Bouwen

Published on april 7th, 2018 | by Kelly van der Geld

0

Wilt u bitumen dakbedekking op uw dak?

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Het is de meest gebruikte dakbedekking die wordt toegepast op platte daken. Ook op daken met een lichte helling kan bitumen worden toegepast. De meeste platte daken, zoals aanbouwen, veranda’s en dakkapellen, in Nederland zijn voorzien met deze dakbedekking.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een aardolieproduct en hierdoor een stevige en hoogwaardige bouwstof op uw dak. Het is lastig om bitumen uit aardolie te krijgen. Veel mensen denken ook dat er teer aanwezig is in bitumen dakbedekking, dit is niet het geval. Bitumen is een duurzaam product met een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Deze levensduur kan met een aantal jaar verlengd worden door regelmatig kleine reparaties en inspecties te laten doen.

Het heeft voordelen om bitumen te gebruiken

Bitumen is dus een duurzaam materiaal, het gaat lang mee en is daardoor erg populair. Dit is niet het enige voordeel van bitumen, het is namelijk makkelijk materiaal om mee te werken en om te verwerken in het dak. Dat het makkelijk te verwerken is, komt doordat het erg flexibel is. Bitumen dakbedekking kan hierdoor ook verwerkt worden in daken die wat lastiger in elkaar zitten. Ook is het een groot voordeel dat het waterdicht is. Het kan hierdoor standhouden bij verschillende weertypen en bij het Nederlandse weer is dat erg fijn. Ook worden de leefbaarheid en veiligheid van uw woning hierdoor verbeterd.

Daktrim en afvoer

De bitumen dakbedekking wordt afgewerkt door middel van een daktrim, dat wordt ook wel een dakrandprofiel genoemd. Het is een afwerkrand die zich bevindt aan de rand van het bitumen dak. Een daktrim is nodig, zodat de dakbedekking niet van het dak af waait bij hevige wind. Daarnaast zorgt een daktrim er ook voor dat de dakrand net zo waterdicht is als uw bitumen dakbedekking.

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑